В Івано-Франківську відкрили рекрутинговий центр до української армії

У Івано-Франківську відкрили рекрутинговий центр до української армії. Відтепер записатися до сил оборони можна буде в центральному відділенні Центру надання адміністративних послуг, що на Вічевому майдані.

«ЦНАП Івано-Франківська завжди входить в трійку кращих ЦНАПів України. По всіх опитуваннях. Тому ми вирішили, що саме тут має бути рекрутинговий центр. Зрештою, тут потроху він уже був. Тому що, пригадуєте, Третя штурмова бригада, інші бригади здійснювали роз’яснювальну роботу і рекрутинг саме в цьому приміщенні. Але, зважаючи на те, що надійшов офіційний лист від Міністерства оборони про те, що такі рекрутингові центри відкриваються по різних громадах, областях, містах, ми прийняли рішення про те, що сьогодні відкривається рекрутинговий центр», - повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Це 24-й центр рекрутингу до війська в Україні. Тут громадяни матимуть можливість отримати інформацію про вакансії у військових частинах, звернутися до рекрутів та розпочати процес долучення до Сил оборони.

«Це про це сервіс, це про інформаційні, консультаційні послуги для людей. Це навіть робиться не для держави, це для людини. Тому кожен чи кожна, як чоловік, так і жінка може прийти сюди, поспілкуватися, задати питання про армію, про сили оборони загалом. Рекрутерки пояснюють, які є вакансії, які є частини, як туди потрапити, як зв’язатися з цією частиною. Контактують людину з частиною. І якщо частина каже: так, ти мені підходиш на цю посаду, далі йде підготовка документів і людина туди потрапляє після належної підготовки», - роз’яснює представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

Переваги таких центрів – очевидні. Через рекрутерів проходять вмотивовані кандидати на службу.

«На сьогоднішній день ми дуже багато людей вже призвали завдяки рекрутинговим центрам інших областей. Наша бригада поповнюється практично представниками всіх областей нашої держави. Тому що люди мають можливість самі обрати поспілкуватися з представником військової частини. Я думаю, що позитив – винятково. Враховуючи досвід з іншими рекрутинговими центрами, ми 60% людей призвали за крайні два місяці, власне, за рекомендаціями рекрутингових центрів», - розповідає заступник начальника штабу 102 бригади з мобілізаційної роботи Микола Гуцуляк.

Центр пропонує понад три тисячі вакансій по всій Україні й тісно співпрацює зі 102 бригадою ТрО, 93 бригадою «Холодний Яр», Нацгвардією, Держприкордонслужбою.

«Державна прикордонна служба зараз формує прикордонні загони нового зразка. Це в основному бригадного типу, які вже більше воєнізовані. Формуємо ми підрозділи кулементі, гранатометні, мінометні. Функції держприкордонслужби розширені, спеціалісти потрібні. Це зручний спосіб звернутися, і знайти своє місце», - розповів старший офіцер 31 прикордонного загону Державної прикордонної служби України В’ячеслав Онофрей.

У Центрі також можна буде подати заяви на приєднання до лав військово-морських сил ЗСУ, морської піхоти, або стати пілотом безпілотних літальних апаратів, пройшовши безкоштовні навчання для цивільних з керування дронами.

«Наша мета – це безпека, технологічність. Щоби наші хлопці з Франківська навчалися і воювали розумом та дронами, а не, як говорять, ногами та руками», - каже керівник компанії «Вітруган» Станіслав Янченко.

Працівники рекрутингового центру працюватимуть в ЦНАПі кожного дня. З понеділка по четвер з 9 до 17 години без обідньої перерви, та у п’ятницю – з 9 до 16.00. Спочатку рекрутери спілкуються з кожним кандидатом окремо, щоби зрозуміти, які підрозділи та посади у війську можуть підійти. А далі пропонують та контактують з військовою частиною.

«Людина приходить, ми знайомимось з людиною, розпитуємо, яка вона в цивільному житті, яка в неї професія, за якою професією вона бажає працювати, де вона себе бачить, на якій посаді. І вже в ході нашої бесіди, шукач, кандидат по ходу визначається з професією, відповідно свого професійного досвіду», - розповідає рекрутерка Рекрутингового центру Української армії Тетяна Мелінішин.

Окрім того, ознайомитися із актуальною інформацією про вакансії та контакти можна безпосередньо на сайті Івано-Франківського ЦНАПу із посиланням на сайт Центру рекрутингу української армії.

«На сайті Центру надання адміністративних послуг створено буде окремий розділ, окремо ікона з посиланням безпосередньо на Центр рекрутингу, Міністерства оборони. Де будуть всі роз’яснення, контакти і тоді наші працівники з рекрутингу самі зв’яжуться з вами і нададуть ту інформацію не тільки за безпосередньої присутності в ЦНАПі, але також за допомогою засобів зв’язку та комунікації», - розповідає директор Департаменту адміністративних послуг Богдан Питель.

До слова, серед запропонованих вакансій є не тільки бойові, а й цивільні професії. Армії також потрібні кухарі, бухгалтери, діловоди, психологи та інші. З кожним днем перелік вакансій розширюється, запевнили у рекрутинговому центрі Івано-Франківська.

Фото - Юрія Рильчука

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.