В Івано-Франківську засудили бойовика з Донеччини, який воював проти України

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Старобешівського району Донецької області, який перейшов на бік ворога та воював у складі окупаційних військ.

Обвинувачений у складі «5 ОМСБр «Оплот», керуючись статутами зс рф та т.зв. «днр», виконував обов'язки «навідника» та «стрільця-помічника гранатометника» у різних видах бою та формах його забезпечення, а саме брав участь в стрілецьких боях, а також забезпечував безпеку контрольних пропускних пунктів, перевірку документів мешканців населених пунктів, які захоплені зс рф під час повномасштабного вторгнення, на предмет виявлення військовослужбовців Збройних Сил України.

Злочинну діяльність обвинуваченого припинено 20 травня 2023 року військовослужбовцями Збройних Сил України поблизу м. Мар'їнки Покровського району Донецької області шляхом взяття в полон.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому визнав повністю, підтвердив суду вказані вище обставини вчинених ним кримінальних правопорушень. Суду пояснив, що був мобілізований до складу збройного формування т.зв. «5 ОМСБр «Оплот» на території Донецької області на посаду «навідника», «стрільця-помічника гранатометника». Перебуваючи у вказаному формуванні, виконував різні завдання, зокрема, брав участь у стрілецьких боях, забезпечував безпеку контрольних пропускних пунктів, та 20.05.2023 року поблизу м. Мар'їнки Покровського району Донецької області потрапив у полон. Просив суд суворо його не карати.

Суд визнав обвинуваченого винуватим та призначив йому остаточне покарання позбавлення волі на строк п'ятнадцять років з конфіскацією всього майна та з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк п'ятнадцять років.

Строк відбуття покарання обчислюватимуть з моменту фактичного затримання 20.05.2023 року.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його оголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Івано-Франківський міський суд.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.