В Івано-Франківську заочно засудили суддю з Луганщини, який перейшов на бік ворога

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю м.Старобільська, який вчинив державну зраду.

Обвинувачений, перебуваючи на посаді судді Старобільського районного суду Луганської області, в порушення вимог ст. 65 Конституції України, якою передбачено обов'язок громадян України щодо захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, вчинив державну зраду в умовах воєнного стану.

Обвинувачений на території Старобільського району Луганської області за невстановлених обставин, умисно вступив у злочинну змову з представниками так званої «ЛНР», які є частиною окупаційної адміністрації РФ та надав добровільну згоду на вчинення дій на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, пообіцявши зайняти посаду судді в незаконно створених судових органах так званої «ЛНР», з метою становлення та зміцнення окупаційної влади РФ та недопущення контролю України над цією територією.

«Обвинувачений прийняв активну участь у зборах суддів та співробітників суду, де висловив свою позицію щодо доцільності співпраці суддів з окупаційною адміністрацією РФ та публічно закликав переходити на бік ворога в умовах воєнного стану, надавши іноземній державі - РФ та її представникам допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, гарантувавши суддям та працівникам апарату Старобільського районного суду Луганської області сприяння в отриманні ними посад в так званих судових органах «ЛНР», - йдеться у вироку суду.

Судовий розгляд у межах даного кримінального провадження здійснювався за відсутності обвинуваченого (in absentia), який показань суду не надавав та будь-яких клопотань щодо його можливої участі в судових засіданнях від останнього на адресу суду не надходило.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 111 КК України, та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 15 (п`ятнадцять) років з конфіскацією всього належного йому майна.

Строк відбуття покарання обчислюватимуть з моменту його фактичного затримання для відбуття покарання за даним вироком.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.