На війні загинув прикарпатець Віталій Братусь

Підтвердили загибель захисника Віталія Братуся з с.Конюшок Рогатинської громади.

З листопада 2023 року захисник вважався зниклим безвісти.

11 листопада 2023-го екіпаж Віталія Братуся вийшов на чергове бойове завдання. Того трагічного дня він не повернувся "на базу", бо на околицях населеного пункту Новодонецького Волноваського району Донецької області танк підбив ворог.

Віталій Братусь народився у селі Конюшки Рогатинської громади 5 березня 1996 року.

У 2002 році майбутній воїн пішов у перший клас місцевої школи. Здобув дев’ятирічну освіту, відтак вступив у Бурштинський кулінарно-торговий коледж, де отримав спеціальність «Електромеханік торговельного обладнання».

Працював у ТзОВ СП «Галпласт», згодом на заводі «Івано-Франківськцемент».

У 2022 році вирішив піти у ТрО добровольцем. Трохи згодом, 1 квітня 2022-го, захисника призвали на військову службу за мобілізацією. Проходив навчання на львівському полігоні. Згодом воїна спрямовують у Конотоп Сумської області, де виконував бойові завдання у складі 58-ої окремої мотопіхотної бригади. Екіпаж, до якого входив старший солдат Віталій Братусь, провів багато виснажливих битв, зокрема, під Бахмутом.

«Ніякі слова не зменшать біль утрати рідних. У скорботі низько схиляємо голови перед вічною і світлою пам'яттю Віталія Братуся. Висловлюємо найщиріші співчуття родині, друзям та побратимам військовослужбовця. Вічна пам'ять, Український Герою!🇺🇦», - повідомили в Рогатинській громаді.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.