На війні загинув прикарпатець Василь Данильчик

На війні загинув 32-річний Данильчик Василь Іванович із села Хом’яківки Гвіздецької громади Коломийського району.

Шкільні роки проходили в стінах Заболотівської ЗОШ I-III ст., яку закінчив у 2009 році.

25 березня 2023 року добровольцем став до лав Збройних сил України, аби захистити від ворога Україну, рідних та близьких. Спочатку проходив військове навчання в м. Рівне, потім воєнну підготовку в Іспанії, де здобув сертифікат НАТО. Через це і отримав у побратимів позивний «Іспанець». Далі продовжував службу солдатом в Окремій президентській бригаді імені гетьмана Богдана Хмельницького в/ч А0222. А 23 грудня 2023 року демобілізувався за сімейними обставинами.

9 травня 2024 року Василь знову вступає до лав ЗСУ. Цього разу захищав Україну в складі 42-ї окремої механізованої бригади в/ч А4667 на Харківському напрямку. Проте, на превеликий жаль, 24 травня 2024 року, бойове завдання для захисника Василя стало останнім. В районі населеного пункту Рогань Харківської області захисник загинув.

«Селищний голова, виконавчий комітет та депутатський корпус Гвіздецької селищної ради висловлює щирі слова співчуття матері, дружині Наталі, синочку Максиму, всій родині, друзям, побратимам. Розділяємо біль вашої втрати та сумуємо разом з вами. Василь був прикладом мужності, відданості та невпинної віри в ідеали свободи та незалежності. Його жертва ніколи не буде забута, а його пам’ять завжди буде жити серед нас!», - повідомили у Гвіздецькій громаді.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.