Прикарпатка, яка поширювала комуністичну та проросійську символіку у соцмережі, відбулась умовним терміном

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок пенсіонерці, яка поширювала у соцмережі дописи з комуністичними та проросійськими символами.

Обвинувачена поширила та публічно використала, світлину із зображенням символіки комуністичного режиму, а саме: серп, молот, що перехрещені між собою на тлі п'ятикутної червоної зірки та георгієвську стрічку.

Крім того, обвинувачена поширила та публічно використала відеозапис, на якому зображені російські військові та заборонена символіка у вигляді георгієвських стрічок, серп, молот, що перехрещені між собою на тлі червоного прапору та літеру «Z».

Також особисто уподобала світлину «скоро праздник великой победы» «давайте запустим ету ленту» «никто не забыт ничто не забыто» та у такий спосіб поширила на своїй сторінці, та публічно використала зображення символіки комуністичного режиму, а саме: п'ятикутної червоної зірки СРСР.

«Матеріали, що досліджувались, є однобічними, упередженими, носять деструктивний для України характер, інформаційно, тобто силою слова загрожують її суверенітету та територіальній цілісності, миру і безпеці України та її громадян», - йдеться у вироку суду.

В судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненому визнала повністю та в повній мірі підтвердила обставини вчинених нею злочинів. Зокрема, суду пояснила, що не знала про заборону в Україні користувачам мережі Інтернет до соціально-орієнтованого ресурсу «Однокласники», публічно використовувала символіку режиму на своїй інтернет-сторінці «Однокласники» та поширювала відсилаючи таку своїм знайомим і друзям, які проживають у рф, повторно. Зрозуміла хибність своїх дій та щиро кається у вчиненому, просить суд суворо її не карати.

Суд визнав обвинувачену винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.436-1, ч.2 ст.436-1 КК України, та призначив остаточне покарання за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим у виді позбавлення волі на строк п`ять років без конфіскації майна.

На підставі ст. 75 КК України звільнив її від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, з іспитовим строком 1 (один) рік.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.