В Івано-Франківську реконструюють електричну підстанцію на «Каскаді»

В Івано-Франківську розпочали реконструкцію підстанції, що охоплює район Каскаду, вулиць Миру і Хоткевича. Про це повідомили в АТ «Прикарпаттябленерго».

Це перша з реконструкцій, передбачена відповідно до інвестиційної програми 2024-го року. Дана підстанція діє в Івано-Франківську з 1985 року. Для того, щоб уникнути в подальшому аварійних ситуацій, підрядні організації АТ «Прикарпаттябленерго» проведуть заміну старого комутаційного обладнання на нове. Роботи будуть проводитися поетапно і вже до серпня, згідно проєктного плану, 80% ПС-110/10кВ буде оновлено.

«Важливо зазначити, що під час проведення ремонтних робіт надійність електропостачання знижується, оскільки споживачів заживлюють по тимчасових схемах. Тому у випадку аварійних ситуацій в мережі, для відновлення електропостачання знадобиться довше часу, ніж зазвичай. Втім, якщо не провести реконструкції підстанції, не оновити обладнання зараз – можливі тривалі знеструмлення в майбутньому. Тож результатом розпочатих робіт стане надійне, якісне електропостачання мешканців та скорочення часу для ліквідації пошкоджень», - йдеться у повідомленні.

Загалом у цьому році в планах «Прикарпаттяобленерго» провести реконструкцію ще чотирьох підстанцій в області.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.