Прикарпатка, яка розстріляла співчарочника з револьвера, відбулась умовним терміном

Івано-Франківський міський суд виніс вирок прикарпатці, яка вчинила стрілянину під час вживання алкогольних напоїв.

3 травня 2023 року обвинувачена в денний час вживала спиртні напої з двома братами на квартирі.

На ґрунті раптово виниклих особистих неприязних відносин, виник словесний конфлікт, в ході якого у обвинуваченої виник неправомірний умисел, спрямований на заподіяння тілесних ушкоджень.

Вона вихопила з рук одного з братів револьвер та умисно здійснила 9 пострілів у різні ділянки тіла потерпілого.

Потерпілий отримав травми, які відносяться до тяжких тілесних ушкоджень, що є небезпечними для життя в момент спричинення.

Читайте також: Прикарпатець, який підірвав співчарочника гранатою, отримав вісім років тюрми

Допитана в судовому засіданні обвинувачена вину у пред'явленому обвинуваченні визнала повністю, ствердила все вищенаведене відповідно до викладеного. Пояснила, що разом із потерпілим та його братом розпивали спиртні напої, в той час між ними стався конфлікт. У його брата був пістолет, який вона вихопила та здійснила ряд пострілів. Згодом викликала КШМД. Наміру заподіяння смерті потерпілому у неї не було. Усвідомлює, що своїми діями вчинила кримінальне правопорушення, на даний час щиро розкаюється у вчиненому, критично оцінює свій вчинок, запевнила суд, що такого більше не повториться, просила суворо її не карати.

Потерпілий в судовому засіданні вказав, що жодних претензій матеріального і морального характеру до обвинуваченої не має, при вирішенні питання щодо міри покарання поклався на розсуд суду.

Суд визнав обвинувачену винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.121 КК України та призначив покарання - 5 (п'ять) років позбавлення волі. Керуючись ст.75 КК України, звільнив її від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі, встановивши іспитовий строк - 2 (два) роки.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Івано-Франківський міський суд.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.