Франківські депутати закликали видатки на фінансування партій спрямувати на ЗСУ

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на Збройні Сили України.

Текст звернення:

Президенту України

Володимиру ЗЕЛЕНСЬКОМУ

Голові Верховної Ради України

Руслану СТЕФАНЧУКУ

Комітету Верховної Ради України з питань бюджету

В умовах повномасштабного вторгнення збройних сил російської федерації до України та введення воєнного стану в Україні держава зобов’язана мобілізувати всі доступні їй ресурси для посилення своєї обороноздатності та здійснення заходів для відсічі збройної агресії. Тому належне фінансування Збройних Сил України набуло першорядного значення.

Закон України «Про політичні партії в Україні» і досі передбачає державне фінансування статутної діяльності політичних партій, їхніх офісів, апаратів, інформаційної діяльності тощо. Так, на фінансування діяльності політичних партій на 2024 рік виділено більше 840 млн. гривень, що виглядає досить цинічно, враховуючи, що ці кошти, могли б піти на зміцнення обороноздатності держави. На сайті Президента України і досі залишається без відповіді петиція про спрямування більшої частини державного фінансування політичних партій на потреби Сил оборони, яка давно вже набрала 25 тисяч підписів українців.

Сьогодні у Верховній Раді України зареєстровано проект Закону України № 11189 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо спрямування на оборонні потреби коштів, направлених на державне фінансове забезпечення політичних партій».

Прийняття цього проекту Закону дозволить видатки бюджету на фінансування статутної діяльності політичних партій спрямувати на фінансування Збройних Сил України в умовах воєнного стану. Законопроект, зокрема, пропонує спрямувати призначені на фінансування політичних партій кошти на діяльність Збройних сил України, мобілізацію та мобілізаційну підготовку, медичне забезпечення особового складу сил оборони, а також на розвиток, закупівлю, модернізацію та ремонт озброєння, військової техніки, засобів і обладнання.

Схвалено

на пленарному засіданні

чергової 42-ї сесії

Івано-Франківської міської ради

восьмого демократичного скликання

30 квітня 2024 року

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.