Франківські депутати закликали центральну владу визволити полонених

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення щодо розшуку зниклих безвісти та визволення з полону Захисників України. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської міської ради.

Текст звернення:

Президенту України

Володимиру ЗЕЛЕНСЬКОМУ

Уповноваженному Верховної Ради України з прав людини Дмитру ЛУБІНЦЮ

Чимало мешканців міста Івано-Франківська, з перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, самостійно, у числі перших з громади пішли захищати Батьківщину. Кожний з них був вірним українському народу та присязі, віддано боровся за незалежність та цілісність України. Маріупольський Гарнізон у складі Полку «Азов» був першим, хто стояв на обороні та захисті України. Герої вийшли в полон за наказом Президента України та командування. Їм надавались гарантії про обмін в три-чотори місяці. Полон триває 24 місяці – повна невідомість про місце перебування захисників, їх здоров’я та стан утримання.

Їхні батьки, діти та дружини розуміють, що український народ веде страшну війну. Розуміють також, що на фронті за свободу й незалежність віддають життя кращі з кращих. Ми також добре знаємо, що моральна сила і стійкість, як відповідь на виклики долі є найкращою моральною підтримкою усіх українських родин, чиї батьки, сини чи чоловіки перебувають на передовій у горнилі смертельного і нещадного двобою.

Але ми також вважаємо, що родини українських військових заслуговують на те, щоб їх біль і страждання були почуті, щоб всіма відповідальними посадовими особами було зроблено усе залежне від для розшуку зниклих безвісти та визволення з полону призваних з Івано-Франківської міської територіальної громади. Тому, просимо вжити усіх заходів для пошуку, встановлення фактичних місць перебування безвісти зниклих та повернення з полону. Також просимо забезпечити необхідні взаємні контакти з парламентами країн світу, з метою їх впливу на постійне і повне проведення обміну полоненими.

Схвалено

на пленарному засіданні чергової 42-ї сесії

Івано-Франківської міської радивосьмого демократичного скликання

30 квітня 2024 року

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.