Прикарпатець, який крав каву у супермаркеті, отримав більше 5 років тюрми

Калуський міськрайонний суд виніс вирок чоловікові, який скоїв дві крадіжки з супермаркета.

Обвинувачений вже мав судимість за майновий злочин, отримав покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, згідно ст.75 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням на іспитовий строк 2 роки.

Обвинувачений, будучи раніше судимим за вчинення корисливих злочинів, на шлях виправлення не став і повторно вчинив новий корисливий злочин.

24 серпня 2023 року обвинувачений виніс з магазину у м.Калуші сублімовану каву вартістю 343 гривні.

10 грудня 2023 року обвинувачений виніс з магазину дві пачки кави загальною вартістю 432 гривні.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у пред`явленому обвинуваченні у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 185 КК України визнав повністю, щиро розкаявся, підтвердив обставини вчинення ним кримінальних правопорушень, зазначивши час, місце, спосіб його вчинення. Розповів про обставини скоєних кримінальних правопорушень так, як про них зазначено в обвинувальних актах. Надав показання про те, що він дійсно в серпні та грудні 2023 вчинив крадіжки із магазину. Просив суворо його не карати та врахувати, що дані крадіжки вчинив через скрутне матеріальне становище. Цивільні позови визнав повністю.

Суд визнав чоловіка винуватим за ч. 4 ст. 185 КК України та призначив покарання 5 (п`ять) років 1 (один) місяць позбавлення волі. Відповідно до ч. 1 ст. 71 КК України до покарання за даним вироком суду шляхом складання призначених покарань частково приєднав невідбуте покарання за вироком Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 22.06.2023 року й остаточно призначив покарання 5 (п`ять) років 3 (три) місяці позбавлення волі.

Запобіжний захід до набрання вироком законної сили - тримання під вартою.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.