Прикарпатець, який зґвалтував неповнолітню племінницю, отримав вісім років тюрми

Рожнятівський районний суд виніс вирок уродженцю Долини, який згвалтував неповнолітню племінницю.

3 серпня 2023 року дівчина приїхала до будинку, щоб допомогти дядькові, який там здійснював ремонтні роботи.

Обвинувачений побачив, що неповнолітня потерпіла заснула на ліжку, та в цей час у нього виник злочинний умисел, направлений на зґвалтування останньої, а саме вчинення насильницьких дій сексуального характеру, пов'язаних із вагінальним проникненням.

«Обвинувачений зняв одяг з себе та потерпілої, розпочавши торкатись інтимних частин тіла та проти волі потерпілої, застосовуючи фізичну силу, ввів пальці своєї руки в піхву останньої. В результаті чого потерпіла отримала тілесні ушкодження у вигляді рани з крововиливом під слизову оболонку передвір'я піхви, які згідно з висновком судово-медичної експертизи №116 відносяться до легких тілесних ушкоджень, тим самим вчинив дії сексуального характеру пов'язані із вагінальним проникненням у тіло іншої особи - проти її волі, тобто зґвалтував неповнолітню. Відчувши біль в області геніталій, неповнолітня потерпіла прокинулась, вирвалась від обвинуваченого та втекла з будинку», - йдеться у вироку суду.

В ході судового розгляду обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення не визнав. За його словами, він побачив, що потерпіла лежить на дивані, футболка на ній була припіднята до грудей. Він приліг на диван біля неї і спробував розбудити. Але потерпіла прокинувшись почала плакати, взяла до рук телефон і почала дзвонити матері та сестрі й казати, що він до неї чіпляється. Також потерпіла забрала з будинку свої речі та вибігла на вулицю, де сховалась у туалет. Він намагався її заспокоїти, пробував пояснити їй, що це все що вона говорить - їй здалося, а він нічого поганого з нею і їй не робив. Та коли зрозумів, що потерпіла не заспокоїться то вирішив їхати до свого брата у м.Київ на роботу. Закривши будинок він поїхав на вокзал, де і був затриманий працівниками поліції. Вважає, що потерпіла і її мати хочуть таким чином забрати у нього будинок, який заповіла йому їхня мати. Просить суд його виправдати.

Потерпіла повідомила, що приїхала до дядька, щоб допомогти йому прибирати у будинку, де він робив ремонт, а за це він мав їй заплатити 500 грн. Коли вона уже практично закінчувала прибирати до будинку зайшов обвинувачений та запропонував їй випити стакан солодкої води, на що вона погодилась. Через якийсь час у неї погіршилось самопочуття, почала крутитись голова, і вона прилягла на диван в кімнаті будинку та заснула. Прокинулась від больових відчуттів в області геніталій та побачила обвинуваченого, який лежав збоку біля неї на ліжку, а його рука була на її статевих органах, вона була роздягнута, а саме її труси були спущені нижче колін, а футболка піднята до шиї. Від поганого самопочуття вона знову заснула, а коли прокинулась, то побачила, що повністю роздягнута, обвинувачений теж повністю роздягнутий лежав зверху на ній, спираючись на своїх руках. Вона злякалась та відштовхнувши його, почала плакати, одяглась та вибігла з будинку. Сховалась від обвинуваченого на подвір'ї у туалеті, та почала телефонувати матері, а пізніше сестрі, яким все розповіла. Обвинувачений підходив до туалету, говорив що вона все не так зрозуміла, що він хотів їй допомогти, але пішов геть і більше не повертався. Коли прийшла сестра, то обвинуваченого вже не було, а будинок був зачинений. Коли приїхала мама, то разом з нею вони пішли в поліцію, де повідомили про вказаний факт. Того ж дня її оглянув лікар в Рожнятівській ЦРЛ. Просить обвинуваченого покарати по закону.

Матір дівчини повідомила в суді, що дочка сказала, що дядько хотів вступити з нею у статеві зносини, але вона всього не пам'ятає. Вона подзвонила до обвинуваченого, який сказав їй, що вони не так усе розуміють, що він нічого поганого не робив, а хотів лише допомогти. Після цього вони пішли у відділок поліції та повідомили про даний факт. Як законний представник потерпілої просить суд не карати обвинуваченого суворо.

Сестра потерпілої повідомила, після дзвінка сестри прибула на подвір'я, де у неї склалось враження, що вона перебуває в стані алкогольного сп'яніння. Знаючи дядька, вона зрозуміла, що він міг її зґвалтувати, бо схожа ситуація уже була з її двоюрідною сестрою. Потерпіла плакала і розповіла, що обвинувачений дав їй щось випити, після чого вона втратила свідомість, прокинулась від дискомфорту в області статевих органів, а обвинувачений в той момент лежав на ній. Після почутого вони підійшли до будинку, який вже був зачинений, і зрозуміли, що дядько втік.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.152 КК України, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 8 (вісім) років.

До набрання вироком законної сили, запобіжний захід відносно у вигляді тримання під вартою залишити без змін.

Вирок може бути оскаржений до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення через Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.