Сесія Івано-Франківської облради розглянула більше 40 питань

Відбулась 30-а сесії Івано-Франківської обласної ради, де було розглянуто понад 40 питань життєдіяльності області. Про це повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Фінанси. Внесення змін до обласного бюджету на цей рік. Із вільних залишків та коштів екологічного фонду, а також у результаті перерозподілу фінансового ресурсу:

  • 14 млн грн спрямовано на підтримку закладів охорони здоров'я;
  • 4,4 млн грн - на виготовлення проєктно-кошторисної документації на створення потужного реабілітаційного центру на 250 ліжок, що дасть можливість проходити комплексну фізичну та психологічну реабілітацію військовослужбовцям та ветеранам;
  • 2,1 млн грн - на обороноздатність країни;
  • більше 9,4 млн грн - на програму розвитку соціальної інфраструктури;
  • понад 10 млн грн - субвенції місцевим бюджетам, у тому числі на облаштування укриттів.
  • Підтримка родин військовослужбовців. Заслухано інформацію про виконання обласної програми, на реалізацію якої торік було виділено 💰понад 47,6 млн грн, з яких на соціальний захист (виплату матеріальних допомог) спрямовано майже 45 млн грн, 2,5 млн грн - на лікування.

Освіта. Про внесення змін до програми розвитку галузі на 2024-30 рр., зокрема в частині про призначення стипендій голів обласної військової адміністрації та обласної ради для школярів та студентів, чиї батьки отримали інвалідність внаслідок війни, були поранені, вважаються зниклими безвісти або ж загинули.

Також запропоновано розробити обласну комплексну програму залучення наукового потенціалу національних університетів Прикарпаття (ІФНМУ, ПНУ ім.В. Стефаника, ІФТУНГ) до соціально-економічного розвитку краю.

Медицина. Заслухали інформацію про стан захворюваності на туберкульоз, діяльність профільних закладів та про заходи, які дозволять зменшити число хворих на цю недугу. Йдеться, зокрема, про профілактичні щеплення.

Культура. Внесення змін до регіональної цільової програми "Духовне життя" на 2022-26 рр., зокрема, щодо збільшення фінансування, що дасть можливість проводити ще більше культурницько-релігійних заходів на теренах Прикарпаття.

Ще одне з питань, яке обговорили у сесійній залі, – функціонування бібліотек. На сьогодні працюють 670 книгозбірень. Триває робота з наповнення книжкових фондів, в тому числі за рахунок книжок, що видаються у межах регіональної цільової програми підтримки книговидання, проводяться реконструкції та модернізації закладів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.