Франківський заочно виніс вирок бойовичці «лнр»

Івано-Франківський міський суд виніс вирок громадянці України, яка добровільно перейшла на службу терористичної організації «лнр».

У 2014 році, громадянка України добровільно вступила на військову службу до незаконного збройного формування терористичної організації т.зв. «ЛНР», зокрема в т.зв. «10-у окрему артилерійську бригаду 2-го армійського корпусу народної міліції ЛНР», де зайняла посаду командира взводу управління гарматного артилерійського дивізіону.

За таких обставин, обвинувачена, умисно перейшовши на бік ворога в період збройного конфлікту, на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України, вчинила державну зраду.

З 24.02.2022 по даний час обвинувачена продовжує проходити військову службу в гарматному артилерійському дивізіоні, бере участь в організації проведення бойових дій проти Збройних Сил України, надає допомогу іноземній державі та її представникам у проведенні підривної діяльності проти України.

Судовий розгляд у межах даного кримінального провадження здійснювався за відсутності обвинуваченої (in absentia), яка показань суду не надавала та будь-яких клопотань від останньої на адресу суду не надходило.

Суд визнав обвинувачену винуватою та призначив їй остаточне покарання за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим - позбавлення волі на строк п'ятнадцять років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк п'ятнадцять років та з конфіскацією майна.

Строк відбування покарання обчислюватимуть з моменту її фактичного затримання для відбуття покарання за даним вироком.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.