Суд випустив на волю керівника компанії Медведчука, який платив за охорону профілакторію в Криму

Івано-Франківський міський суд виніс вирок керівнику компанії «Укркапітал», який платив окупаційним правоохоронним органам за охорону профілакторію ФК «Динамо» в Криму.

У липні 2014 року бенефіціарний власник Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційна компанія «Спорт-Тур», особа матеріали щодо якої виділено в окреме провадження та інша особа матеріали щодо якої виділено в окреме провадження знаючи, що на окупованій території АР Крим знаходяться об`єкти нерухомості, які належать вказаному підприємству, залучили керівника ТОВ «Інвестиційна компанія «Укркапітал» та довірену особу бенефіціарного власника ТОВ «Інвестиційна компанія «Спорт-Тур» та ТОВ «Інвестиційна компанія «Терра-Інвест» до фінансування дій, спрямованих на шкоду територіальній цілісності та недоторканості України, шляхом фінансового забезпечення збройних формувань російської федерації на території тимчасово окупованої АР Крим.

«Обвинувачений у липні 2014 року зобов'язав директора вказаного підприємства підписати договір № 8314040005 з «Федеральным государственным унитарным предприятием «Охрана» МВД РФ» на оплатну охорону «Профилактория ЗАО «ФК «Динамо-Киев» у Криму, створивши можливість передачі фінансових ресурсів незаконним збройним формуванням російської федерації, які забезпечували окупацію АР Крим», - йдеться у вироку суду.

У 2014-2016 роках охоронній фірмі мвд рф було сплачено майже 12 млн. рублів. Згодом, власники майна переоформили його на компанію ООО «Таврия-Инвест» зареєстровану у рф. У подальшому ця фірма отримала більше 40 млн. рублів, які, за версією слідства, «призначалися для фінансування дій незаконних збройних формувань під час окупації АР Крим».

У перерахунку на гривні за тодішнім курсом йдеться про більш ніж 6 млн. гривень.

Фігурант провадження погодився укласти угоду про визнання винуватості наприкінці лютого 2024 року. На той момент він відсидів у СІЗО майже 10 місяців.

Суд затвердив угоду.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110-2 КК України та із застосуванням ст.69 КК України призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 1 рік 10 місяців, з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк 3 (три) роки, без конфіскації майна. Відповідно до ст.72 КК України зарахував йому в строк відбування покарання термін його попереднього ув'язнення з 04.05.2023 до 05.04.2024 року з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі та вважав таким, що повністю відбув покарання за даним вироком.

Обраний щодо обвинуваченого запобіжний захід у виді тримання під вартою скасували та звільнили його з-під варти у залі судового засідання.

Зазначимо, що компанії «Укркапітал», ТОВ «Інвестиційна компанія «Спорт-Тур», ТОВ «Інвестиційна компанія «Терра-Інвест» пов'язують з проросійським політиком Віктором Медведчуком.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.