Судитимуть видобувачів гравію, які працювали у Перегінському

Прокурори Івано-Франківської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої групи за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення (ч.4 ст. 240 КК України).

«Слідством встановлено, що обвинувачені без жодних дозвільних документів видобували піщано-гравійну суміш на території гідрологічного заказника місцевого значення «Ріка Лімниця» в селищі Перегінське Калуського району. Організатор групи – 30-річний місцевий мешканець залучив до протиправної діяльності ще трьох спільників. Він забезпечував конспірацію діяльності групи, надавав учасникам засоби для вчинення злочину – вантажний автомобіль та екскаватор, підшукував клієнтів, а також розділяв доходи від збуту гравію. Незаконне видобування корисних копалин вони проводили упродовж квітня-серпня 2023 року. Заподіяні довкіллю збитки склали майже 900 тис грн», - повідомили в Прокуратурі Івано-Франківської області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в області, процесуальне керівництво – прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури.

Наразі на майно обвинувачених накладено арешт на понад 1,2 млн грн, прокурори також пред’явили позов про стягнення всієї суми збитків.

Фото - ілюстративне

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.