АМКУ оштрафував ФОПів за змову на закупівлі для реабілітаційного центру «Перлина Прикарпаття»

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України встановила наявність змови між ФОП Бодачевським О. П. та ФОП Бендріт Н. І. під час участі у закупівлі меблів для медичного реабілітаційного центру МВС України «Перлина Прикарпаття».

Замовником закупівлі був цей медичний реабілітаційний центр у 2021 році. Очікувана вартість закупівлі – 499 000 гривень.

«Відділення встановило, що відповідачі узгоджували свою поведінку під час участі у закупівлі з метою усунення конкуренції. На основі встановлених фактів, 28 березня 2024 року адміністративна колегія Західного МТВ визнала дії ФОП Бодачевського О. П. та ФОП Бендріт Н.І. порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів. На кожного із учасників накладено штраф у розмірі 68 000 тис. гривень», - повідомили у Західному міжобласному територіальному відділенні АМКУ.

Нагадаємо, згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.