АМКУ виявило змову під час закупівлі реставрації фасаду ІФНМУ

28 березня 2024 року адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України прийняла рішення про наявність змови між ФОП Бартко В.Р. та ТОВ «БК ФАХІВЕЦЬ» під час їх спільної підготовки та участі у відкритих торгах на закупівлю робіт з реставрації фронтальної частини фасаду Івано-Франківського національного медичного університету.

Йдеться про будівлю на вул. Галицькій, 2 в м. Івано-Франківську, яка є пам’яткою архітектури місцевого значення, колишня Австрійська дирекція залізниці, пізніше польський магістрат 1894р.

Закупівля проведена у 2021 році ІФНМУ. Очікувана вартість закупівлі – 1 632 269,80 грн.

«Відділення встановило, що ФОП Бартко В.Р. та ТОВ «БК ФАХІВЕЦЬ» під час підготовки та участі у торгах, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свої дії. У зв’язку з виявленими фактами, адміністративна колегія Західного МТВ оштрафувала ТОВ «БК ФАХІВЕЦЬ» на 68 0000 гривень за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів. Оскільки, ФОП Бартко В.Р. припинив підприємницьку діяльність, наразі він не є субꞌєктом господарювання, тому на нього не може бути накладено штраф за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів», - повідомили в Західному міжобласному територіальному відділенні АМКУ.

Згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.