Тепер від нас залежить яке це місто буде: Христа чи Диявола! – Марцінків

Фото - Юрія Рильчука

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків прокоментував будівництво церкви УГКЦ на березі міського озера.

«Українська Церква має бути! Ми християни, - більшість в цьому місті! В часи, коли наша церква УГКЦ, як і УАПЦ та інші церкви, переслідувалась десятиліттями, а священників знищували фізично - наша віра вистояла! На окупованій території українська церква заборонена, а священники УГКЦ з Бердянська перебувають в полоні! А що у Франківську? Франківськ став місцем, куди переїхало понад 40000 переселенців. Від роботи влади, церкви та інших інституцій залежить чи ми залишимося християнським та українським містом! Тому я повністю підтримую спорудження каплички на міському озері, де наша команда зробила його місцем відпочинку тисяч франківців і гостей міста. Церква буде з відкритою територією. Кожен зможе прийти: звернутись до Бога, помолитись за Україну, за наших Захисників! Ми повинні мати тверду віру у Перемогу, в Українську Церкву! Тепер від нас залежить яке це місто буде: Христа чи Диявола! Українське чи москомовне! І саме в цей час закликаю до максимальної підтримки роботи українських церков заради України! До слова. Дякую депутатам всіх трьох фракцій (Свободи, ЄС та Батьківщини) минулого і теперішнього скликання за підтримку цього рішення», - заявив Марцінків.

Зазначимо, що активісти провели ряд акцій біля місця будівництва щодо необхідності збереження зеленої зони. Активісти збирають підписи щодо збереження зеленої зони.

Нагадаємо, що рішення про будівництво двох церков на березі міського озера міська рада ухвалила у 2021 році. Жодних громадських слухань з цього приводу не проводилось.

У 2020 році на території забудови облаштували столи та лавочки для пікніків за бюджетні кошти. Тоді мер запевняв, що жодної забудови території тут не планується.

Івано-Франківськ на останньому місці серед обласних центрів України за кількістю зелених насаджень на одного жителя. Кожного року кількість зелених насаджень у місті скорочується через інтенсивну забудову територій.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.