В Івано-Франківську засудили бойовика «лнр»

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Донеччини, який воював у складі «лнр».

Обвинувачений перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту (з 18.04.2022 до 28.12.2022) на території Луганської та Донецької областей на підставі наказів військового командування збройних сил російської федерації у межах загального плану захоплення території України, в складі незаконного збройного формування, надаючи іноземній державі допомогу у здійсненні підривної діяльності проти України, перебуваючи на посаді стрільця у складі т.зв. 7-ї окремої мотострілецької бригади 3-го мотострілецького батальйону лнр незаконного збройного формування т.зв. народної міліції лнр, з метою виконання загального плану захоплення території України у складі зс рф, з закріпленою зброєю (АК 74 калібру 5,45 мм), боєкомплектом та екіпіруванням, керуючись статутами збройних сил російської федерації та т.зв. лнр, виконував обов'язки стрільця та номеру розрахунку міномета в різних видах бою та його забезпечення.

Злочинну діяльність припинено 28.12.2022 військовослужбовцями Збройних Сил України шляхом взяття в полон.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень визнав повністю, підтвердив обставини вчинених кримінальних правопорушень відповідно до викладеного в обвинувальному акті. Щиро розкаявся у вчиненому, усвідомив незаконність своїх дій, активно сприяв досудовому розслідуванню, просив призначити найм`якше покарання.

Суд визнав обвинуваченого винуватим та призначив остаточне покарання за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим у вигляді 15 (п'ятнадцяти) років позбавлення волі з конфіскацією усього майна та з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк 15 (п`ятнадцять) років.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Івано-Франківський міський суд.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.