Помер доцент ІФНМУ Роман Думка

Колектив Івано-Франківського національного медичного університету прощається з доцентом Думкою Романом Микитовичем.

Роман Микитович Думка народився 26 квітня 1941 року у Львові в сім’ї викладача (пізніше професора) класичної філології, латинської мови, який з перших років відкриття в Станіславі медичного інституту в ньому працював. Після закінчення середньої школи Роман Микитович вступив у медичний університет, який закінчив у 1964 році. За розподілом працював упродовж 6 років терапевтом та завідувачем сільською амбулаторією в с. Волосів Надвірнянського району.

З 1970 по 1972 рр. навчався в клінічній ординатурі на кафедрі факультетської терапії під керівництвом доктора медичних наук професора Євгена Михайловича Нейка.

З 1972 по 1983 рр. працював асистентом, а з 1983 по 2001 рр. – на посаді доцента кафедри факультетської терапії (нині – кафедра внутрішньої медицини №1, клінічної імунології та алергології імені академіка Є.М. Нейка).

З 2001 року працював на кафедрі терапії та сімейної медицини факультету післядипломної освіти; до виходу на пенсію був деканом факультету післядипломної освіти лікарів.

Дисертацію на здобуття вченого ступеня кандидата медичних наук захистив у 1978 року на Вченій раді Київського інституту вдосконалення лікарів (науковий керівник – професор Є.М. Нейко).

Упродовж тривалого часу був відповідальним за проведення навчального процесу на кафедрі, слідкував за розкладом занять, веденням відповідної документації. До всіх доручень ставився надзвичайно відповідально. Був високопрофесійним лікарем, уважним до хворих, у складних моментах роботи радився із колегами. Разом із дружиною виховали двох синів: старший син та онук теж стали лікарями.

«Роман Микитович дуже любив футбол, старався бути в курсі всіх новин цього виду спорту. Любив подорожувати на власному авто... А ще любив людей, радів життю та завжди творив добро! Колектив університету завжди пам’ятатиме Романа Микитовича як порядну і світлу людину, щирого патріота, лікаря з чудовими людськими якостями, який завжди проявляв милосердя до пацієнтів та допомагав колегам, студентам, лікарям… Нехай спочиває з миром. Вічна пам’ять...», - повідомили в ІФНМУ.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.