Івано-Франківськ отримав пожежний автомобіль від німецьких партнерів

Сучасний пожежний автомобіль європейського зразка отримала Івано-Франківська «Міська аварійно-рятувальна служба».

«У співпраці між вдома Карітасами міста Фульда та міста Івано-Франківська була розмова про потребу такої пожежної машини. До нас звернулися із запитом, чи могли би ми віддати автомобіль, яким уже не користуємося. Це хороший автомобіль, який ми сьогодні передаємо Івано-Франківську. Машина має великий бак на 5000 літрів води, має потужний мотор, який може видавати в хвилину 250 літрів води, відповідно так вона використовувалася у нас. У нас цей MAN був більше для підвезення води і швидкого пожежогасіння», - розповідає керівник пожежної частини міста Фульда Карстен Ріште.
«Двомостовий, коробка-автомат, не механіка. Мала би працювати добре. Ці кнопки відповідають за переключення мостів, мигалки, сирени . Машина проста, в обслуговуванні, я думаю, також буде проста», - оглядає та розповідає про кабіну MAN пожежник-водій КП «Муніципальна аварійно-пожежна служба» Сергій Присяжнюк.

У КП «МАРС» є лише 4 автомобілі, здебільшого радянського автопрому. Трактор, автодрабина, автоцистерна на базі ЗІЛа та один сучасний MAN. Ще одна європейська пожежна машина значно покращить процес та результат виконання аварійно-рятувальних робіт.

«Цей автомобіль буде використовуватися по наданню допомоги по місту, по наданню допомоги по ліквідації пожеж та надзвичайних ситуацій, які можуть відбуватися у нашому місті. Ця машина буде виконувати дуже велику функцію для покращення великої проходимості», - відзначає в.о. директора КП «Муніципальна аварійно-рятувальна служба» Андрій Сем’янчук.

Невдовзі автомобіль доукомплектують і вже зовсім скоро він допомагатиме рятувальникам попереджати та ліквідовувати наслідки надзвичайних ситуацій.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.