В Івано-Франківську заочно засудили колаборантку з Херсонщини

Івано-Франківський міський суд виніс вирок жительці Херсонщини, яка добровільно зайняла посаду, пов'язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території, в тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора.

Обвинувачена добровільно зайняла посаду «голови Красноперекопського територіального управління Каховського муніципального округу Херсонської області». Перебуваючи на цій посаді під керівництвом невстановлених досудовим розслідуванням осіб із числа представників окупаційної адміністрації російської федерації ініціативно сприяла окупаційній владі у налагоджені «руського миру» у селищі Зелений Під та виконувала у незаконно створеному органі влади організаційно-розпорядчі та адміністративно господарські дії. Крім цього, перебуваючи на даній посаді протягом 2022 року займалася публічною діяльністю, пов'язаною з популяризацією отримання громадянства та паспортів російської федерації, зокрема активно висвітлювала в Телеграм-каналі відкриття паспортного столу та отримання паспорту громадянина росії місцевим жителем селища Зелений Під. Крім того, надавала активну допомогу військовослужбовцям російської федерації, а саме передавала автомобілі місцевих жителів селища Зелений Під військовослужбовцям російської федерації та організовувала пошук житлових приміщень для їх проживання.

Судовий розгляд здійснювався за відсутності обвинуваченої (in absentia).

Суд визнав колаборантку винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 КК України, та призначив їй покарання у виді позбавлення волі на строк 10 (десять) років з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування України на строк 15 (п'ятнадцять) років, з конфіскацією майна.

Строк відбуття покарання рахуватимуть з часу, коли вона буде фактично затриманою для виконання даного вироку.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.