Правоохоронці затримали трьох чоловіків, які торгували зброєю

Служба безпеки та Національна поліція на Прикарпатті упередили потрапляння арсеналу боєприпасів та зброї на «чорний ринок». Затримано трьох чоловіків, які торгували військовими «трофеями».

«За даними СБУ, до вчинення злочину причетні троє мешканців Косівського району. Вони налагодили придбання та перепродаж стрілецької зброї, а також боєприпасів, які потрапляли з району бойових дій. Правоохоронці задокументували продаж зловмисниками трьох автоматів Калашникова різних модифікацій, пістолетів-кулеметів, рушниці з оптичним прицілом та набоїв», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

Крім того, під час обшуків у затриманих вилучено:

  • снайперську гвинтівку Драгунова;
  • 2 гранати М67;
  • 6 пістолетів;
  • 3 гвинтівки;
  • оптичні приціли, глушники, порох;
  • майже тисячу набоїв до стрілецької зброї різного калібру.
«За даними слідства, житель Косівського району з листопада 2023 року реалізовував схему незаконного збуту вогнепальної зброї й боєприпасів на Івано-Франківщині. Підозрюваний продав три автомати Калашникова з набоями, пістолет «Browning», пістолет-кулемет «ММГ SA – 26 she KI 101659» з набоями, револьвер «Наган», а також пістолет-кулемет «ППШ» та малокаліберну гвинтівку з набоями. За цю зброю та боєприпаси він отримав 6850 доларів США та 15500 гривень. В ході розслідування викрито ще двох мешканців Косівського району. Одних із них у грудні 2023 року збув спортивно-мисливську гвинтівку «ТОЗ-8м» та боєприпаси до неї. В помешканні іншого – вилучено снайперську гвинтівку Драгунова», - повідомили в Прокуратурі Івано-Франківської області.

Фігурантам оголошено про підозру за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Зараз вони під вартою.

Правоохоронці проводять заходи для встановлення каналів потрапляння боєприпасів та зброї в руки продавців.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.