МФК «Прикарпаття» підписав воротаря та півзахисника

Черговими новачками «Прикарпаття-ЗСУ» стали вихованці івано-франківського футболу - 22-річний воротар Святослав Барасюк і 17-річний півзахисник Євген Беспалько.

1 березня ці футболісти уклали повноцінні контракти і вже заявлені за івано-франківську команду. Обидва новачки непогано зарекомендували себе на навчально-тренувальних зборах і взяли участь у кількох контрольних матчах.

Святослав Барасюк (24.01.2002) народився в Івано-Франківську, де розпочинав свій футбольний шлях у СДЮСШОР "Прикарпаття" (перший тренер - Петро Русак). Захищав кольори юнацьких складів моршинської "Скали" U-17 та луцької "Волині" U-19. У жовтні 2020-го уклав дворічний контракт з «Прикарпаттям», дебютувавши у Першій лізі у гостьовому матчі з «Агробізнесом» (0:3). Наступні три сезони Барасюк відіграв на аматорському рівні у складі команди «Прикарпаття-Тепловик» (28 матчів).

Євген Беспалько (09.05.2006) народився у селі Космачі Богородчанського району. Вихованець СДЮСШОР "Прикарпаття", у складі якої грав у вищій лізі та Еліт-лізі чемпіонатів ДЮФЛУ. У сезоні 2002/23 виступав за «Прикарпаття-Тепловик U-18» у першості області (12 матчів, 7 голів), а в осінній частині цього сезону дебютував вже за дорослу команду «Прикарпаття-Тепловик» у чемпіонаті Івано-Франківщини (12 матчів, 3 голи).

Торік Беспалько разом зі збірною області став переможцем V-ї літньої Гімназіади України з футболу. Був капітаном збірної команди Івано-Франківської області на чемпіонаті світу серед школярів, де Україна посіла підсумкову 13-ту позицію серед 28 команд-учасниць.

Крім того, стало відомо, що клуб залишив 29-річний захисник Олег Матушевський. У липні 2021-го Матушевський став гравцем «Прикарпаття». За неповні три сезони зіграв 45 матчів у футболці івано-франківської команди. У поточному сезоні 2023/24 взяв участь у семи поєдинках, провівши на футбольному полі 478 хвилин.

Статистика гравця: ⚽️

2021-23: 45 матчів, 1 гол, 7 попереджень