В Івано-Франківську заочно засудили бойовика, який воює проти України

Івано-Франківський міський суд заочно виніс вирок громадянину України, який воює у складі «днр».

У лютому 2022 року обвинувачений переїхав з м.Краматорська на окуповану частину України.

«У травні 2022 року обвинувачений, умисно, з метою вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності України, усвідомлюючи, що він вчиняє державну зраду, добровільно вступив на військову службу до не передбаченого законом збройного формування 2-го взводу 1-ї роти танкового батальйону 1-ої окремої мотострілецької Слов`янської бригади 1 армійського корпусу НМ ДНР. Починаючи з травня 2022 року неодноразово брав участь у бойових зіткненнях проти Збройних Сил України, переважно на території Донецької області, де на даний час продовжує вищевказану протиправну діяльність», - йдеться у вироку суду.

Судовий розгляд у межах даного кримінального провадження здійснювався за відсутності обвинуваченого (in absentia), який показань суду не надавав та будь-яких клопотань від останнього на адресу суду не надходило.

Суд визнав обвинуваченого винуватим та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк п'ятнадцять років з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк п'ятнадцять років з конфіскацією всього належного йому майна.

Строк відбуття покарання обчислюватимуть з моменту його фактичного затримання для відбуття покарання за даним вироком.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.