В Івано-Франківську винесли вирок бойовику, який воював проти України

Івано-Франківський міський суд виніс вирок громадянину України, який перейшов на бік ворога і воював у складі військових формувань «днр».

Обвинувачений у період з 24.02.2022 до 18.02.2023, з метою виконання загального плану захоплення території України, із закріпленою зброю та боєкомплектом, керуючись статутами збройних сил російської федерації та «нм «днр», здійснював підривну діяльність проти України, виконував обов'язків «навідника-оператора танку» в різних видах бою та формах його забезпечення, із закріпленою зброю та боєкомплектом, знаходячись в населених пунктах Донецької області Майорську, Новобахмутівка та Верхнеторецьке виконував покладені на нього функції, а саме: здійснював приціл гармати і вів вогонь; у разі відсутності командира танку, виконував його обов'язки.

Злочинну діяльність обвинуваченого припинено 18 лютого 2023 року військовослужбовцями Збройних Сил України в н.п. Новобахмутівка Донецької області шляхом взяття в полон.

Обвинувачений вину у вчинених злочинах визнав в повному обсязі. Пояснив суду, що він народився в м. Горлівка Донецької області, не позбавлявся громадянства України, з грудня 2022 року отримав російське громадянство. 24.02.2022 року добровільно прийшов до пункту збору мобілізованих «днр» та надав згоду на проходження «військової служби» у підрозділах незаконного збройного формування терористичної організації «днр», створеного російською федерацією. Був зарахований на посаду «навідника оператора танку» у складі. Пояснив, що він виконував обов`язки «навідника-оператора танку» в різних видах бою, а саме здійснював приціл гармати і вів вогонь, у разі відсутності командира танку, виконував його обов'язки, отримував за це кошти, мав закріплену за собою зброю. Приймав участь у бойових зіткненнях до 18.02.2023 року та потрапив у полон в н.п. Новобахмутівка Донецької області. Визнає в повному обсязі всі обставини вчиненого, спосіб та час вчинених злочинів, а також погоджується із правильністю кваліфікації його дій, просить призначити мінімальне покарання.

Суд визнав обвинуваченого винуватим і призначив остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк п'ятнадцять років з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк п'ятнадцять років з конфіскацією всього належного йому майна.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку на подачу апеляційної скарги.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.