ДСНС відсудила у «Карпатнафтохіму» майже 7 млн. гривень боргів

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області звернулось до Господарського суду Івано-Франківської області із позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Карпатнафтохім" про стягнення заборгованості.

Позовні вимоги обгрунтовані неналежним виконанням відповідачем умов Договору про організацію та забезпечення охорони від пожеж виробничих об'єктів ТОВ "Карпатнафтохім" від 01.01.2023 в частині здійснення оплати за наданні послуги по охороні від пожеж об'єктів відповідача по справі по договору, внаслідок чого виникла заборгованість на суму 4 335 916,00 грн. За прострочення виконання зобов'язання позивач здійснив нарахування у відповідності до норм закону пеню, 3% річних та інфляційні втрати.

05.12.2023 на адресу суду від відповідача надійшло клопотання відповідно до якого відповідач фактично не заперечує щодо наявності у нього основної заборгованості по договору та зазначає про неможливість здійснення її оплати через відсутності у нього обігових коштів внаслідок зупинення виробничих потужностей причиною якого стала введення воєнного стану на всій території України. В поданому клопотанні відповідач також клопоче про зменшення розміру пені та 3% річних на 100%, мотивуючи тим, що відповідач по справі віднесений до переліку об'єктів критичної інфраструктури за типами основної послуги - централізоване водопостачання, централізоване водовідведення.

Наприкінці грудня 2023 року позивач збільшив вимоги до майже 7 млн. гривень.

Суд задовольнив позов про стягнення заборгованості в сумі 6 935 577,23 грн, з них: 6 503 874,00 грн - основний борг, 383 532,57 грн - пеня, 30 827,00 грн - 3% річних, 17 343,66 грн - інфляційні втрати.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду. Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до Західного апеляційного Господарського суду протягом 20 днів з дня складення повного судового рішення.

Зазначимо, що власником 100% акцій «Карпатнафтохіму» є нідерландська компанія «Карпати Кемікал БІ.ВІ.» (KARPATY CHEMICAL B.V.). Бенефіціарами вказані житель м.Дубай Мамедов Ілхам Джалал Огли та киянин Щуцький Ігор Валентинович.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.