У Коломиї планують побудувати житло для переселенців

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міжнародна організація з міграції (МОМ), п'ять обласних державних адміністрацій та дванадцять громад підписали меморандуми про співпрацю, що дозволить забезпечити доступним житлом переселенців та постраждалих від війни людей.

«Житловий проєкт, що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Німецький банк розвитку (KfW), передбачає будівництво до 2 000 квартир для приблизно 6 000 осіб у Чернівецькій, Київській, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях. Житло стане доступним для внутрішньо переміщених осіб та вразливого місцевого населення завдяки механізму оренди, який буде розроблено та впроваджено в рамках проєкту», - повідомили в представництві Міжнародної організації з міграції (МОМ).

Громади, які беруть участь у проєкті, були відібрані на основі таких критеріїв як частка ВПО відносно місцевого населення, наявність ділянок для будівництва, можливості для працевлаштування та доступність соціальної інфраструктури. Це Хотин та Чернівці Чернівецької області, Коломия Івано-Франківської області, Ірпінь та Горенка Київської області, Агрономічне, Ладижин та Хмільник Вінницької області, Старий Самбір, Дрогобич та Кам'янка-Бузька Львівської області. Останні дві громади також приймають переселенців із Сєвєродонецька, з яким також підписано меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації житлового проєкту.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій здійснюватиме загальну координацію проєкту.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.