На війні загинув прикарпатець Юрій Хіцяк

Неподалік Роздолівки Бахмутського району ворожий дрон скинув вибуховий боєприпас, який смертельно травмував 27-річного захисника Юрія Хіцяка з с.Черче Рогатинської громади. Про це повідомили у Рогатинській громаді.

З дев’ятнадцяти років Юрій став дорослим не за роками. Після смерті батька був правою рукою мами і постійно піклувався про трьох своїх братів та чотирьох сестричок. Тривалий час працював за кордоном.

Юрій Хіцяк народився 5 травня 1997 року у с.Черче на Рогатинщині. Закінчив школу у рідному селі, згодом продовжив здобувати освіту в Бурштинському торгово-економічному коледжі, де отримав професію офіціанта-бармена.

Молодий юнак пройшов військову службу в армії та будував своє майбутнє. До війни декілька років заробляв на життя у Польщі. Крім того, працював на місцевому підприємстві «Авангард». Мріяв поставити на ноги усіх братів та сестер, а ще - створити свою міцну сім’ю.

24 лютого 2022 року Юрій Хіцяк зустрів за кордоном. Почувши про повномасштабне вторгнення з новин, повернувся додому. Пішов у військкомат, щоб доєднатися до захисників, які тримають оборону українських міст.

До лав ЗСУ воїна мобілізували трохи згодом – 4 лютого 2023-го. А далі були полігон, навчання… жорстокий фронт, де старший солдат Юрій Хіцяк у складі «Едельвейсів» виконував обов’язки навідника кулеметного відділення кулеметного взводу стрілецького батальйону.

У листопаді 2023-го захисник востаннє відвідав свій дім у Черчі. Відтак знову - бахмутський напрямок.

«У середу ми з братом спілкувалася востаннє, казав іде на бойове завдання, - згадує сестра загиблого воїна. - Десять днів не виходив на зв’язок. Лише сьогодні ми отримали страшну звістку».
«Рогатинська міська рада висловлює щирі співчуття родині, близьким та побратимам захисника. Розділяємо ваш біль та схиляємо голови в глибокій скорботі. Вічний спокій душі та слава воїну Юрію Хіцяку, який віддав життя за незалежність України!», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.