Заступник міністра освіти вважає, що в Івано-Франківську має бути не більше двох університетів

Днями відбулось засідання Спілки ректорів закладів вищої освіти України. Про це повідомив заступник міністра освіти Михайло Винницький.

На засіданні були присутні були Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, голова комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Serhii Babak, заступник керівника Офісу Президента України Oleksii Dniprov та багато інших впливових посадовців.

Міністр означив вектор змін і доніс позицію Уряду і Президента щодо бачення розвитку й реформування системи вищої освіти.

За словами Винницького, з нинішніми демографічними та економічними показниками існуюча мережа ЗВО не є оптимальною та ефективною.

«Відповідність кількості населення міста чи області. Наголосив, що у містах, де проживає менше 100 тисяч населення й працює один ЗВО, його слід зберегти (мова йде про Острог, Глухів, Дрогобич, Ізмаїл, Ніжин, Кам’янске тощо). Адже ЗВО тут є практично містоутворюючими закладами. У містах, де мешкає від 100 до 350 тисяч громадян, варто утримувати не більше двох ЗВО (наприклад, Полтава, Тернопіль, Івано-Франківськ, Чернігів, Луцьк, Житомир, Суми). У містах із кількістю мешканців більш як 350 тисяч може формуватися мережа ЗВО, що передбачає заклади трьох типів: навчальні інститути, які мають тісний зв'язок із роботодавцем, дослідницькі університети та міжгалузеві (світоглядні) або спеціалізовані (напр. музичні) академії», - сказав Винницький.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.