В Івано-Франківську заочно судитимуть двох бойовиків

СБУ в Івано-Франківській області завершила розслідування та передала для скерування до суду матеріали з обвинуваченням двох мешканців Донеччини в державній зраді та участі в незаконних збройних формуваннях.

Зокрема, СБУ зібрала докази щодо 27-річного жителя Горлівки, який служив у т.зв. «мчс днр», а наприкінці лютого 2022 року вступив до 5 батальйону 113 полку територіальної оборони на посаду стрільця 2 взводу 1 роти.

На початку березня цей підрозділ перевезли з Донеччини через російську федерацію на територію Херсонської області. Тут фігурант брав участь у боях проти Сил оборони України в районі населених пунктів Наддніпрянське, Воскресенське, Борозенське, Кочубеївка.

На даний час бойовик перебуває на непідконтрольній території Донецької області.

Також передано до суду матеріали щодо мешканця тимчасово окупованої Макіївки 1988 р.н., який вступив до підрозділів «днр» у березні 2022 року.

Він був зарахований до 11 окремого мотострілецького т.зв. «єнакієвсько-дунайського» полку. На посаді солдата 3 взводу 1 роти воював на Херсонщині.

В умовах воєнного стану ці злочини караються позбавленням волі на строк 15 років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.