Начальниця Управління освіти пояснила, чому франківські школи перевели на дистанційне навчання

Через постійні повідомлення про замінування франківські школи перейшли на дистанційне навчання.

Начальниця Управління освіти та науки Івано-Франківської міської ради Вікторія Дротянко пояснила ситуацію (текст подаємо повністю):

Для того, аби процес навчання був нерозривним і повідомлення про замінування не зустрічали учнів та вчителів у дверях класів - рекомендую закладам перейти на дистанційну роботу. Принаймні до того часу, поки спільно з правоохоронцями, буде знайдено вихід з ситуації, що склалася. Так, дистанційне навчання - це не те саме, що присутність у класах. Але наразі це єдиний спосіб забезпечити освітній процес. Тож будемо стежити, щоб навчання було якісним.

Чому здавалося б такі прості рекомендації - змінити телефони/електронки не працюють. На це є мінімум дві причини - перша - електронки чи телефони, навіть замінені все одно перебуватимуть у вільному доступі, бо це контакти школи. Інша ж причина - ці повідомлення приходять не лише у заклади, а й у департамент та правоохоронцям. Відповідно реагувати на них все одно доведеться.

Чому важливо на них реагувати? Бо теж маємо закиди, що всі ж знають, що замінувань немає. Нагадаю, у країні війна. І ніколи невідомо, коли повідомлення про замінування буде правдивим. Про таке страшно й думати, а ще страшніше уявляти наслідки. Тому безпека перш за все. Вчилися в часи ковіду дистанційно, впевнена й тут зможемо.

До того ж місто вже звернулося до ВЦА, правоохоронців, та перебуваємо на постійному зв'язку з ними, щоб вирішити це питання якомога швидше. Прошу всіх ставитися до цього з розумінням і пам'ятати, що в країні війна, а ворог у нас підступний!

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.