Уродженцю Киргизстану, який заперечував агресію рф, заборонили працювати в органах влади протягом 10 років

Івано-Франківський міський суд виніс вирок громадянину України, уродженцю Киргизстану, який у березні 2022 року заперечував факт агресії рф.

Обвинувачений вчинив публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України, публічні заклики громадянина України до підтримки рішень та дій держави-агресора, збройних формувань та окупаційної адміністрації держави-агресора, до співпраці з державою-агресором, збройними формуваннями та окупаційною адміністрацією держави-агресора, до невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території України.

Обвинувачений вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав в повному обсязі. Пояснив суду, що в березні 2022 року він перебував в барі у м. Костянтинівці Донецької області, де знаходився незнайомий йому чоловік, який у розмові висловлював проросійські погляди, закликав до підтримки «ДНР». Пояснив, що він також тоді голосно висловлювався про погляди на Україну, заперечував здійснення російською федерацією збройної агресії проти України. Тоді, ті особи, які там перебували запропонували йому участь у збройній агресії, вступити до збройних формувань так званої «ДНР» та на військову службу до незаконного збройного формування так званої «народної міліції «ДНР» від чого він відмовився. На даний час він не підтримує таку позицію, категорично проти неї. Визнає в повному обсязі всі обставини вчиненого, спосіб та час вчиненого кримінального правопорушення, а також погоджується із правильністю кваліфікації його дій. Покази надає добровільно, без будь якого тиску. Розкаюється у вчиненому, просить суворо не карати.

При призначенні покарання суд враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винного, дані, що характеризують обвинуваченого, його вік, обвинувачений одружений, на його утриманні перебуває одна малолітня дитина.

Відповідно до ч.2 ст.65 КК України особі, яка вчинила кримінальне правопорушення, має бути призначене покарання, необхідне й достатнє для її виправлення та попередження нових кримінальних правопорушень.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111-1 КК України та призначив покарання у виді позбавлення права обіймати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк десять років.

Запобіжний захід обвинуваченому залишили раніше обраний у вигляді особистого зобов'язання, який після набрання вироком законної сили скасують.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.