В Івано-Франківську відключать 37 будинків від котельні колишнього СТЕКу

В Івано-Франківську триває черговий етап відключення споживачів від котельні на Індустріальній, 34.

Наразі до колишнього СТЕКу залишаються підключеними ще 68 будинків, з них трохи менше половини необхідно перепідключити до нових котелень.

«Будинків, які наразі залишаються для отримання теплоносія з котельні на Індустріальній є 68. Цією програмою, рішення сесії, яке ми зараз вносимо, ми ще відключаємо 37 будинків. І в нас залишається перепідключити 31 будинок до тих котелень, які ми пропонуємо на наступному етапі збудувати. З тих 16-ти котелень, які ми будемо будувати на заміну котельні на вулиці Індустріальній, 34. По 4-х котельнях розроблені проекти. Всі ці котельні спроектовані під газове обладнання, по всіх решті 12-ти котельнях, які в нас лишається збудувати, ми будемо на наступну сесію виносити інвестиційний договір про заохочення інвесторів прийти на побудову котелень», - доповів колегам заступник міського голови Руслан Гайда.

До слова, міський голова Руслан Марцінків додав: програма підтримки при переході на індивідуальне опалення абонентів колишнього СТЕКу, діятиме і надалі. Місто компенсовуватиме частину витрат на відключення від котельні на Індустріальній, 34 та встановлення автономного опалення.

«Це перепідключення мешканців, які обслуговуються в так званому мікрорайоні СТЕК, від котельні на Індустріальній. Зокрема в центральній частині міста люди зможуть отримувати по 50 тисяч гривень для переходу на індивідуальне опалення. Ми віримо, що за рік ми повністю відійдемо від котельні, що на Індустріальній. А також компенсація для пільгових категорій, яким нараховують оплату за втрату в будинках, де є індивідуальне опалення, люди теж зможуть отримати цю допомогу від міста», - резюмував Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.