Влада Снятина цікавиться думкою містян щодо будівлі Вірменської церкви

Снятинська міська рада отримала на баланс з державної власності аварійну будівлю Вірменської церкви, по вул.Коснятина поблизу Снятинського коледжу.

Раніше у владі питали думку громади щодо можливого використання будівлі. Жителі міста висловились щодо облаштування реабілітаційного центру для військових, музею, органного залу, ритуального дому. Також запропонували передати храм вірменській громаді.

«Снятинська міська рада зверталася до Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви щодо можливості реставрації храму, оскільки така практика вже була у Кам'янці-Подільському, Львові, Бережанах. Оглянувши стан будівлі, представники вірменської громади письмово повідомили міську раду, що «церква практично повністю зруйнована, знаходиться в аварійному стані та вимагає демонтажу. Капітальний ремонт споруди буде вимагати чималих коштів, яких Єпархія на даний момент не має». Тож виникає запитання, що далі робити із залишками цієї споруди? Чи варто під час війни проводити ремонтно - відновлювальні роботи даного храму?», - зазначив міський голова Анатолій Шумко.

Довідка

Вірменська церква Успіння Пресвятої Богородиці зведена у 18 столітті. За понад 200-літню історію в церкві не проводилися значні реставраційні роботи. Храм частково ремонтували в 1819, 1907 та 1924 роках.

Наразі будівля перебуває в аварійному стані. Повністю зруйнований дах, пошкоджений фундамент та стіни. Для проведення ремонтно-реставраційних робіт потрібно мільйони гривень з місцевого бюджету.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.