ІФНМУ хоче поглибити співпрацю з угорськими університетами

31 січня, адміністрація Івано-Франківського національного медичного університету провела робочу зустріч із Генеральним консулом Угорщини в Ужгороді Йожефом Бачкаі, на якій обговорили перспективи подальшої співпраці, зокрема в галузі реабілітації.

У планах – поглиблення співпраці між Івано-Франківським національним медичним університетом та медичними університетами в Угорщині щодо навчання студентів, обміну досвідом, особливо в реабілітаційній сфері.

«В Угорщині реабілітація організована на дуже високому рівні, є багато дієвих методів, розроблених фахівцями цієї галузі. Угорщина надає велику гуманітарну допомогу, приймає на лікування та реабілітацію дітей, постраждалих від війни, а також українських військових. Україна й Угорщина продовжують активно співпрацювати, тому країна готова у рамках обміну ділитися досвідом з українськими фахівцями-реабілітологами», – зазначає Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаі.

Івано-Франківський національний медичний університет тривалий час співпрацює з Дебреценським університетом (Угорщина) у рамках програми Erasmus+.

«Ми хочемо розпочати нові проєкти, що є найбільш актуальними сьогодні, зокрема, щодо розвитку реабілітаційної медицини, університету, навчання наших викладачів та студентів за межами України, та запросити до нашого університету провідних угорських фахівців, які могли б поділитися власним досвідом та знаннями щодо сучасних методів діагностики й реабілітації різних захворювань», – говорить в.о. ректора ІФНМУ професор Руслан Козовий.

Під час зустрічі обговорили навчання реабілітаційних технологій, створення спільних угорсько-українських робочих груп з вивчення реабілітаційних технологій у сучасних умовах. Обговорили також можливість залучення до навчання в ІФНМУ іноземних студентів, зокрема із Угорщини.

«Для нас робочі зустрічі з міжнародними партнерами – це важливий напрям діяльності університету. Ми повинні стати цікавими для європейських партнерів, а також залучати до освітнього процесу кращі європейські технології», – підсумовує декан медичного факультету ІФНМУ професор Роман Яцишин.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.