Суд позбавив прикарпатця права керування автомобілем на 20 років

Злісний любитель п’яної їзди 10 січня 2024 року вп’яте був притягнутий до адміністративної відповідальності. Цього разу за керування транспортним засобом, будучи особою, яка позбавлена такого права, а також в стані алкогольного сп’яніння та ще і за спричинену ДТП він отримав штраф -51000 грн і 19 років та 11 місяців позбавлення права керування транспортним засобом.

Як йдеться у постанові Долинського районного суду, 62-річний житель села Шевченкове Калуського району, 18 грудня 2023 о 16:45 год, керуючи транспортним засобом Fiat Scudo, не вибрав безпечної швидкості, не впорався з керуванням та виїхав на смугу зустрічного руху та скоїв зіткнення з транспортним засобом Ford Fusion, який рухався в зустрічному напрямку, внаслідок дорожньо-транспортної пригоди автомобілі отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками. При цьому горе-водія вже двічі позбавляли права керування транспортним засобом, проте він продовжував їздити, будучи позбавлений цього права. Зрештою і цей раз він будучи особою, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння, відмовився від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп’яніння.

У судовому засіданні правопорушник вину у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ст.124, ч.5 ст.126, ч. 3 ст. 130 КУпАП визнав повністю , у вчиненому розкаявся, просив суворо не карати. Додатково пояснив, що раніше він неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності , в т.ч. за ч.5 ст. 126, ч.2 ст. 130 КУпАП. Зазначив, що всі обставини викладені в протоколах відповідають дійсності, він їх не оспорює.

«Суд визнав водія винним у вчиненні правопорушень та призначив йому стягнення в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з числа вчинених – 51 000 гривень штрафу та 10 років позбавлення права керування транспортними засобами, а оскільки правопорушник не відбув попереднє стягнення, суд приєднав невідбуту частину 9 років 11 місяців позбавлення права керування транспортними засобами, остаточно визначивши йому це додаткове стягнення - 19 років 11 місяців, 16 днів», - йдеться у повідомленні Долинського районного суду.

Окремо слід відзначити, що вироком суду від 8 грудня 2023 року цю особу суд притягував до кримінальної відповідальності за умисне не виконав постанову суду про заборону керувати транспортними засобами, що набрала законної сили, підроблення посвідчення водія, а також використання завідомо підробленого посвідчення. Суд призначив узгоджене між обвинуваченим і прокурором покарання - 17000,00.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.