У Калуші перейменують дитсадок «Чебурашка»

Завершилося опитування про перейменування закладу дошкільної освіти «Чебурашка» у Калуші.

Наприкінці жовтня минулого року із такою ініціативою до міського голови звернулася Молодіжна рада при Калуській міській раді. Із пропозицій Молодіжної ради, а також управління освіти Калуської міської ради обрано 10 варіантів нової назви. Упродовж двох місяців на платформі консультацій із громадськістю тривало опитування про зміну назви закладу.

За два місяці участь у опитуванні взяли 118 учасників.

За результатами голосування майже третина респондентів (38 голосів, 32,2%), обрала варіант «Кобзарик». 24 голоси віддали за «Вулик», 12 – за «Мавку».

Садочок «Чебурашка» засновано 1954 року. Наразі тут числиться 73 дитини. Нову назву – приймають, і називають такою, що задовольняє всі сторони.

«До назви «Чебурашка» у садочку звикли. Однак, ми погоджуємося, що це — радянщина, якої треба позбуватися. Про перейменування закладу ми консультувалися і з колективом, і з батьками вихованців. Загалом, мали більше 30-и варіантів назв, але обрали найбільш популярні. У кожного свої асоціації. Приміром, для мене «Мавка» — це персонаж зі шкільної літератури. «Вулик» може часто асоціюватися із шумом і безладом. Ще складніше із варіантом «Пес Партон». Актуальність його з часом загубиться. А ось вимовити діткам таку назву буде доволі непросто. Не кажучи вже про відмінювання! — розповідає завідувачка садочка «Чебурашка» Алла Шинкар. — А ось «Кобзарик» у мене особисто асоціюється із вільною Україною, із прекрасними творами, цінними для підростаючого покоління. Тим паче, що наш садочок проводить активну роботу з патріотичного виховання, і на основі творів Тараса Шевченка – також. Приміром, щороку у березні маємо педагогічні шевченківські читання. Тому ця назва, на думку колективу, буде доречною».

Надалі процедура перейменування передбачає формування звіту про результати консультацій, а на його основі – проєкту рішення міської ради. Після того, як проєкт пройде всі передбачені законодавством процедури, його винесуть за розгляд Калуської міської ради.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.