Суд оштрафував прикарпатку, яка кинула телефон в голову підлітка

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженці Івано-Франківська, яка умисно заподіла легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я.

22 жовтня 2023 року близько 19:00 хлопець перебував за місцем проживання у квартирі спільно із матір'ю. У цей до помешкання зайшли дві особи, які на ґрунті особистих неприязних відносин вчинили конфлікт з малолітнім з приводу розміщеного ним коментаря в мультимедійній платформі для створення та онлайн-обміну аматорськими відеокліпами «TikTok».

«Обвинувачена, будучи обуреною діями малолітнього, перебуваючи під впливом негативних емоцій, усвідомлюючи суспільно-небезпечний і протиправний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки і, хоча не бажаючи, але свідомо припускаючи настання шкоди щодо здоров`я малолітнього, кинула мобільний телефон марки «Sony» чорного кольору в ділянку його голови, заподіявши йому тілесні ушкодження у вигляді рани в ділянці голови, про що свідчить наявність рубця в цій ділянці, які згідно висновку експерта відносяться до легких тілесних ушкоджень, що викликали короткочасний розлад здоров'я», - йдеться у вироку суду.

Суд визнав обвинувачену винуватою у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.2 ст.125 КК України та призначив їй покарання у виді штрафу в розмірі 100 (сто) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 (одна тисяча сімсот) гривень.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.