Суд оштрафував прикарпатця, який публікував порнографічні фотографії у мережі

Яремчанський міський суд виніс вирок уродженцю Яремчі, який розповсюджував зображення порнографічного характеру в Інтернеті.

Обвинувачений розмістив на вебсайті 10 зображень, які за висновком експерта, містять ознаки порнографічного характеру.

Відтак, чоловік обвинувачується у вчиненні умисних дій, які виразились у зберіганні з метою розповсюдження та розповсюдженні зображень порнографічного характеру вчиненого повторно, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 301 КК України.

Обставинами, які пом'якшують покарання обвинуваченого, згідно ст. 66 КК України, є щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення.

27 липня 2023 між прокурором Надвірнянської окружної прокуратури та обвинуваченим з участю його захисника, укладено угоду про визнання винуватості.

Суд затвердив угоду.

Суд визнав обвинуваченого винним та призначив остаточне покарання шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим покаранням - у виді штрафу в розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51 000 грн з позбавленням права займатися діяльністю, пов'язаною з виготовленням та розповсюдженням товарів, зображень, кіно та відеопродукції, а також будь-якої інформації на веб-ресурсах у мережі Інтернет, строком на три роки.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.