В Івано-Франківську засудили уродженця Донецька, який воював проти України

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Донецька, який вчинив державну зраду в умовах воєнного стану.

«Громадянин України, діючи з прямим умислом, тобто усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, з метою заподіяння шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, в складі окремого протитанкового взводу 3 батальйону 115 полку «нм «днр» в період з 24 лютого 2022 року до 27 квітня 2022 року, з метою виконання загального плану захоплення території України у складі збройних сил російської федерації, із закріпленою зброю та боєкомплектом, керуючись статутами збройних сил російської федерації та «нм «днр», виконував обов`язків «солдата» в різних видах бою та формах його забезпечення, а також забезпечував безпеку контрольних пропускних пунктів та перевірку документів мешканців населених пунктів, які захоплені збройними силами російської федерації під час повномасштабного вторгнення, на предмет виявлення військовослужбовців Збройних Сил України та невдоволених владою «днр» осіб», - йдеться у вироку суду.

Злочинна діяльність обвинуваченого була припинена 27 квітня 2022 року військовослужбовцями Збройних Сил України в селищі Кутузівка Харківського району Харківської області.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушеннях визнав повністю та беззастережно, підтвердив, що в обвинувальному акті всі без винятку обставини викладені вірно та суду пояснив, що 22 лютого 2022 року в м. Донецьк він, будучи громадянином України, був мобілізований та проходив службу в складі окремого протитанкового взводу батальйону полку народної міліції «днр». Він безпосередньо брав участь у бойових діях в Харківській області, в нього стріляли і він стріляв. 27 квітня 2022 року він потрапив в полон. Заробітню плату він отримував через шахту, де офіційно працював. Під час досудового розслідування покази він дав добровільно. У вчиненому каявся.

Суд визнав обвинуваченого винним та призначив остаточне покарання за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим позбавлення волі на строк 15 (п'ятнадцять) років з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк 15 (п'ятнадцять) років, з конфіскацією майна.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.