Уродженець Волині, який вкрав телефон із заправки, отримав більше 5 років ув’язнення

Тлумацький районний суд виніс вирок уродженцю Волинської області, який вкрав телефон із заправного комплексу у с. Діброві Івано-Франківського району.

3 листопада 2021 року обвинувачений розраховувався за енергетичний напій на АЗС. Скориставшись тим, що продавчиня відійшла від прилавка, обвинувачений заволодів смартфоном, завдавши потерпілій шкоди на суму 2172 гривні.

У судовому засіданні обвинувачений вину визнав повністю, підтвердив обставини вчиненого ним кримінального правопорушення. Він визнав, що забрав телефон, який стояв на зарядці, коли продавчиня цього не бачила. Вийшовши з заправки, пішов до села через кукурудзяне поле, де викинув телефон, оскільки він був заблокований; чи була сім-карта у телефоні та чи були кошти на рахунку йому невідомо. У вчиненому розкаюється.

На момент винесення вироку обвинувачений вже мав декілька судимостей за майнові злочини в Чернігівській, Тернопільській, Івано-Франківській та Волинській областях.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки. На підставі ч. 4 ст.70КК України за сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом поглинання менш суворого покарання за даним вироком більш суворим покаранням, визначеним за вироком Варвинського районного суду Чернігівської області від 13 квітня 2023 року, призначив йому остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 5 (п'ять) років 3 (три) місяців.

Суд зарахував у строк покарання за даним вироком частково відбуте покарання за вироком Варвинського районного суду Чернігівської області від 13 квітня 2023 року.

Строк відбування покарання рахуватимуть з часу відбуття покарання за вироком Варвинського районного суду Чернігівської області від 13 квітня 2023 року, а саме з 19 липня 2023 року.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.