У Калуші затвердили угоду про співпрацю із Запоріжжям

Проєкт Меморандуму про економічне партнерство та співробітництво між Запорізькою міською територіальною громадою та Калуською МТГ погодили 30 листопада, депутати під час 56-ї сесії Калуської міської ради.

Як повідомив на пленарному засідання доповідач з даного питання, начальник управління економічного розвитку Калуської міської ради Юрій Соколовський, даний документ виноситься на розгляд відповідно до попередньої домовленості очільників обох громад.

Потужний індустріальний центр, місто Запоріжжя, знаходиться недалеко від лінії фронту. Тому чимало промислових підприємтсв, імовірно, можуть релокуватися і до нашої територіальної громади. З метою посилення майбутньої співпраці й укладається даний Меморандум.

«Один із законопроєктів, що готується зараз Урядом, передбачає можливість отримання грантової допомоги не лише за наявності транскордонного співробітництва з європейськими країнами. Обов’язковою умовою стане наявність у переліку міст сходу чи півдня України. Тож Запоріжжя буде нашим партнером у написанні певних грантів, що сприятиме розвитку обох громад», - зазначив міський голова Андрій Найда.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.