Суд виніс вирок бойовику, який воював проти України

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Луганської області, який вчинив державну зраду, перейшовши на бік ворога.

Громадян України, будучи прихильником збройної агресії російської федерації проти України та терористичної організації «днр», 8 серпня 2022 року добровільно прибув до пункту збору мобілізованих «днр», чим надав добровільну згоду на проходження так званої «військової служби» у підрозділах незаконного збройного формування терористичної організації «днр», створеного, підпорядкованого, керованого та фінансованого державою - агресором - російською федерацією.

«У період з 23.10.2022 до 02.01.2023, з метою виконання загального плану захоплення території України у складі зс рф, з закріпленою зброєю (Ак 74 калібру 5,45 мм) та боєприпасами до неї, керуючись статутами зс рф та «нм днр», виконував обов'язки «кулеметника» в різних видах бою та формах його забезпечення, а саме брав участь в стрілецьких боях, а також сприяв евакуації підрозділів рф та приймав участь у оборонних та наступальних діях після обстрілів українських позицій ракетами та артилерією, які відходили після бойових зіткнень з ЗС України. 2 січня 2023 року взятий в полон військовослужбовцями Збройних Сил України в населеному пункті Водяне Мар'їнського району Донецької області», - йдеться у вироку суду.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень визнав повністю та беззастережно, підтвердив викладені в обвинувальному акті обставини. Суду пояснив, що з початку повномаштабного вторгення був призваний в армію «днр», спочатку був на посаді водія, потім був переведений на посаду кулеметника, за що отримував заробітну плату в рублях. До вчиненого обвинувачений ставиться критично, щиро кається, та просить суд його суворо не карати. Він зрозумів хибність своїх дій.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.111, ч.7 ст.111-1 КК України, та призначив остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк п'ятнадцять років з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк п'ятнадцять років з конфіскацією всього належного йому майна.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.