На Івано-Франківщині СБУ виявила схрон зі зброєю

Служба безпеки викрила жителя Івано-Франківської області, який збував зброю та боєприпаси представникам кримінальних угруповань, а також виявила його арсенал із засобами ураження.

За даними СБУ, до продажу зброї та боєприпасів причетний 53-річний мешканець Коломиї.

«Контррозвідка СБУ задокументувала продаж чоловіком трьох автоматів «АК-74» та автоматичного пістолета «Стєчкіна» з набоями мешканцю однієї з центральних областей. СБУ вилучила у покупця зброю та боєприпаси і встановила, що у фігуранта наявні інші засоби ураження, які він планував збути. Як встановили контррозвідники, чоловік зберігав вибухівку та боєприпаси у схроні, облаштованому в недобудованій споруді неподалік приватного будинку одного з членів родини», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

Під час проведення спецоперації з викриття фігуранта та вилучення його арсеналу чоловік намагався чинити опір та втекти, однак був затриманий СБУ неподалік місця, де він облаштував свій склад.

У ході обшуків у схроні, а також за адресою проживання фігуранта та його родича правоохоронці вилучили:

  • близько 50 м детонуючого шнуру з вибуховою речовиною;
  • 10 запалювальних трубок (вогнепровідний шнур з капсуль-детонаторами);
  • 4 гранати – РГД-5, Ф-1 та РГО;
  • понад 700 набоїв, у т.ч. бронебійних, до автоматичної зброї;
  • глушники;
  • піротехнічні патрони та димові шашки;
  • гроші в сумі 7100 доларів США, які фігурант отримав від збуту зброї.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 КК України – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування, в межах якого СБУ встановлює усіх причетних до вчинення злочину та джерело походження зброї, боєприпасів і засобів ураження.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.