Суд арештував на 2 місяці прикарпатку, яка погрожувала перерізати горло сусідці

Галицький районний суд виніс вирок щодо уродженки с.Коростовичі, яка погрожувала убивством сусідці.

10 липня 2023 року потерпіла разом із робітниками проводила заміри біля свого господарства, щоб встановити огорожу. Такі дії не сподобались її сусідці, яка вибігла з кухонним ножем і почала їй погрожувати. Між жінками виник словесний конфлікт із використанням нецензурних слів. Зрештою, конфлікт перетворився у бійку. Агресорка завдала кілька ударів у голову та верхню частину тіла потерпілої. Експерт кваліфікував їх як легкі тілесні ушкодження.

Після цього обвинувачена схопила сусідку за волосся, приклала ніж до горла потерпілої та пригрозила позбавити її життя шляхом застосування ножа. Потерпіла сприйняла погрози вбивством як реальні і, побоюючись за своє життя та здоров'я, перебуваючи у шоковому стані, не чинила жодного опору. В цей час до вказаних жінок підбігло двоє осіб, які із застосуванням фізичної сили відібрали у агресорки наявний у неї ніж.

Допитана в судовому засіданні обвинувачена свою вину в інкримінованих кримінальних правопорушеннях не визнала, пояснивши, що потерпіла є її сусідкою, яка займається утилізацією сміття, від чого стоїть страшний сморід, багато щурів. Був випадок що її вкусив щур. Зазначені обставини їй дуже не подобаються. 11.07.2022 вона була на городі при ній був кухонний ніж, яким вона різала кріп, а потерпіла міряла паркан з незнайомими хлопцями. Вона почала потерпілій робити зауваження з приводу здійснення обмірів, на що остання не реагувала, в подальшому між ними виникла сварка. Зазначає, що дійсно вдарила потерпілу у верхню частину тулубу декілька раз. Каже, що між ними була штовханина та потерпіла також хапала її за волосся. Про те, зазначає що ножем потерпілій не погрожувала, та до горла ніж не приставляла.

Не дивлячись на не визнання вини в інкримінованих кримінальних правопорушеннях, вина обвинуваченої у скоєнні кримінальних правопорушень передбачених ч.1 ст. 125, ч.1 ст. 129 КК України повністю доведена дослідженими в судовому засіданні доказами.

Потерпіла повідомила, що сусідка була агресивно налаштована, в руках тримала ніж та погрожувала їй фізичною розправою. Підійшовши ближче вона почала її бити, рукою в область голови та верхньої частини тулуба попадала по рукам якими вона закривалась. Після чого схопила її за волосся та приставила ніж до горла та погрожувала що її вб'є, що дуже налякало потерпілу та вона сприймала висловлені погрози реально. Хлопці, які приїжджали на заміри паркану відіпхнули обвинувачену від неї та забрали ножа, а також викликали поліцію. Потім приїхала поліція. Сусідка ще продовжувала на той час вести себе агресивно та навіть вдарила потерпілу ще раз. Вважає, що якби не вищезазначені чоловіки то думає, що сусідка могла б її вбити.

Суд визнав обвинувачену винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 125, ч. 1 ст. 129 КК України та призначив їй покарання: за 1 ст. 125 КК України у вигляді штрафу в розмірі п'ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян ,що становить 850 (вісімсот п'ятдесят) гривень; за ч. 1 ст. 129 КК України у вигляді двох місяців арешту. У відповідності до ст. 70 КК України за правилами призначення покарання за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, остаточно визначив покарання у вигляді - двох місяців арешту.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.