Пенсіонерка з Івано-Франківська віддала шахраям 130 тисяч гривень

Фото ілюстративне

У соціальних мережах та телефонних месенджерах (Viber, Telegram, WhatsApp тощо) поширюється повідомлення про онлайн – заробіток. Мешканцям обіцяють неймовірний дохід за примітивну роботу в мережі. Поліцейські нагадують, це - шахраї. За останній тиждень до правоохоронців звернулося майже тридцять людей, які за такою схемою аферистів «заробити», втратили кошти.

Повідомлення з пропозицією заробітку в інтернеті здебільшого надходять з невідомих номерів та з підозрілим кодом (+1, +2 тощо). Вони розраховані на тих, хто шукає легких грошей. Шахраї пропонують чималий дохід за написання коментарів в соціальних мережах, поширення повідомлення в сторіс, перегляди відео в тік – тоці, бронювання номерів у готелях та інше. Аферисти одразу ж просять реквізити банківської карти та надсилають гроші за начебто перші виконані завдання. Здебільшого це невелика сума 100 – 200 гривень. Але таким чином аферисти отримують банківські дані та одразу входять в довіру до громадянина. Невдовзі ж пропонують швидко подвоїти заробіток, а для цього уже просять поставити депозит, який начебто подвоять за добу. Довірливі мешканці надсилають чималі заощадження.

Так, одна із заявниць, 66-річна мешканка Івано-Франківська, якій невідомий чоловік запропонував в такий спосіб отримати додатковий дохід в Інтернеті, надіслала шахраям понад 130 тисяч гривень. Щойно гроші надходять на рахунок зловмисників, вони припиняють контакт з потерпілими, їх блокують.

«Поліція Прикарпаття нагадує мешканцям, що безплатний сир лише в мишоловках та закликають усіх бути обачними, не перераховувати гроші на невідомі рахунки та за жодних обставин не спонсорувати шахраїв. Подбайте про свою фінансову безпеку та бережіть свої заощадження!», - повідомили у поліції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.