Прикарпатець, який пограбував студента, отримав більше 5 років ув’язнення

Рогатинський районний суд виніс вирок уродженцю с.Вигівки Бурштинської міської ради, який пограбував студента у м.Бурштині.

У 2020 році обвинувачений вже був засуджений за крадіжку та угон транспорту, однак був звільнений від покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки.

14 вересня 2020 року обвинувачений на вул.Ольги Басараб побачив студента коледжу, який переглядав відео на телефоні. Обвинувачений забрав з його рук телефон з грошовими коштами в сумі 500 грн., зняв з телефона чохол та відкрито викрав грошові кошти в сумі 200 гривень однією купюрою. Після чого повернув студенту мобільний телефон з рештою коштів, а з викраденими коштами залишив місце події.

Обвинувачений у судовому засіданні за участю захисника визнав себе винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.186 КК України, за обставин, які викладені в обвинувальному акті. Надав показання, що детально розповісти про обставини події, 14 вересня 2020 року не може, оскільки минуло багато часу і він не може нічого пригадати. Однак у вчиненому щиро розкаюється, засуджує свою поведінку та просить суд суворо його не карати.

У судовому засіданні потерпілий, який є особою з інвалідністю, пояснив, що в післяобідній час йшов з гуртожитку до магазину. В руці тримав телефон, під чохлом якого були грошові кошти в сумі 500 гривень, дві купюри по 200 і одна номіналом 100. По дорозі зустрів трьох незнайомих йому хлопців. Один з них підійшов до нього та забрав телефон з грошовими коштами в сумі 500 грн., зняв чохол, забрав 200 гривень. Після чого повернув йому телефон та 300 гривень купюрами 200 гривень та 100 гривень. У цей час до нього підійшов невідомий чоловік, запитав, що сталося. Він розповів. У подальшому було викликано працівників поліції. Цього ж дня в поліції йому повернули грошові кошти. Не настоює на суворому покаранні щодо обвинуваченого. Будь-яких претензій до обвинуваченого у нього немає, оскільки кошти йому повернуто.

Свідок у судовому засіданні пояснила, що у 2020 році працювала на посаді соціального педагога в Бурштинському коледжі. У зв'язку з цим знає потерпілого, який є сиротою, особливою дитиною з нестійкою психікою. Його дуже легко образити, він не сприймає насильства. Пригадує день, однак точної дати не може вказати, коли щодо нього було вчинено протиправні дії. Коли вона прийшла до гуртожитку, потерпілий плакав. Було викликано працівників поліції. Вона була разом з потерпілим в поліції у зв'язку з вчиненням щодо нього протиправних дій. Обвинувачений раніше теж навчався в їхньому коледжі та про якого вона чула тільки негативні відгуки.

Суд визнати обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.186 КК України та призначив йому за сукупністю вироків остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п'ять) років 1 (один) місяць.

Строк відбування покарання обчислюватимуть з часу набрання вироком законної сили.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.