В Івано-Франківську суд заочно виніс вирок жителю Луганщини, який перейшов на бік ворога

Івано-Франківський міський суд виніс вирок працівнику апарату Старобільського районного суду, який вчинив державну зраду.

«Обвинувачений умисно вступив у злочинну змову з представниками так званої «ЛНР», які є частиною окупаційної адміністрації РФ та надав добровільну згоду на вчинення дій на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, пообіцявши зайняти посаду в незаконно створених судових органах так званої «ЛНР», з метою встановлення та зміцнення окупаційної влади РФ та недопущення контролю України над цією територією. Здійснивши перехід на бік ворога в умовах воєнного часу та надавши іноземній державі - РФ та її представникам допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, обвинувачений почав агітував суддів та працівників апарату Старобільського районного суду Луганської області присягнути на вірність РФ, співпрацювати з представниками окупаційної адміністрації та писати заяви про прийняття на роботу до так званих судових органів "ЛНР", які є частиною окупаційної адміністрації РФ», - йдеться у вироку суду.

Свідок повідомила, що після окупації цього району Луганщини, обвинувачений був призначений на посаду судді Старобільського районного суду.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 111 КК України, та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 15 (п`ятнадцять) років з конфіскацією всього належного йому майна.

Строк відбуття покарання обвинуваченому рахуватимуть з моменту його затримання.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.